събота, 10 януари 2009 г.

Кайма в керемида



Продукти за 2 бр.



500 г кайма смес
1 малка главичка лук
2-3 скилидки чесън
1 яйце
100 г топено сирене
1 с.л. риган
1 ч.л. черен пипер
1 к.л. индийско орехче
300 г гъби
4 бр. печени чушки
100 г кашкавал
2 с.л. кетчуп



100 г от гъбите, лукът и чесънът се нарязват на много ситно. Смесват се с каймата. Добавя се яйцето и подправките. Топеното сирене се нарязва на малки парченца и се прибавя към горната смес. Кетчупът - също. Всичко се разбърква много добре. Останалите гъби се режат на филийки, а чушките на ленти. Керемидите се намазват с краве масло. В тях се разпределя каймата. Отгоре се подреждат гъбите и лентичките чушки. Слагат се да се пекат в студена фурна. Когато ястието е готово, се изваждат, поръсват се с настъргания кашкавал и се връщат обратно да се запекат.

1 коментар:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...