вторник, 24 септември 2013 г.

Пилешка супа в Крок-пот

Продукти:

350-400 г пилешко месо без кожа
1 малка глава лук
1 морков
1 чушка
резен целина
2 с.л. доматено пюре
1 к.ч. тънко фиде
1 яйце
2 с.л. брашно
1 к.ч. кисело мляко
сол
черен пипер
чубрица

Месото се реже на големи парчета и се слага  заедно със нарязаните зеленчуци в Крок-пота. Заливат се с 1,5 л. топла вода (не гореща) и се включват на втора степен за 4 часа. След два часа капакът се отваря  и се добавя доматеното пюре. Разбърква се. 40 минути преди края месото се изважда и се накъсва на малки парченца и се прибавят фидето и подправките заедно с накъсаното месо. Накрая брашното, млякото и яйцето се разбъркват в огнеопорен съд и при непрекъснато бъркане се сваряват на тих огън. Към тях се прибавя по малко от бульона на супата и всичко се бърка добре. Застройката се изсипва в крок-пота и се затваря за десет минути. (без да е включен)

Супата се прави много лесно и не отстъпва по нищо на обикновено приготвената.
Наистина изглежда странно да готвиш една супа цели четири часа, но през това време можеш да се отдадеш на други приятни занимания, за които обикновено не остава време, докато си в кухнята.


3 коментара:

  1. Пилешка супа за душата - както е заглавието на една книга. :)
    Чудна е, Иле, поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Точно това е идеята, докато супата се готви, ти да си обърнеш внимание на теб, или на детето, или дори да бездействаш :)
    Много апетитно изглежда супата, Ил!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...